Apps voor onderweg - Jaap Dik Campers

Handige apps voor onderweg

Als je toch je telefoon meeneemt op vakantie, dan kun je hem net zo goed gebruiken! Er zijn verschillende handige apps die speciaal ontwikkeld zijn voor camperaars. Hier zijn enkele populaire apps die heel handig kunnen zijn tijdens je campervakantie:

 1. Campercontact
  Campercontact biedt informatie over camperplaatsen en campings in Europa. Je kunt zoeken op locatie en de voorzieningen van elke plek bekijken, zoals stroomaansluitingen, sanitaire voorzieningen, en meer.

 2. Park4Night
  Park4Night geeft informatie over mogelijke overnachtingsplekken, zoals gratis kampeerplekken, parkeerplaatsen en campings. Gebruikers delen hun ervaringen en beoordelingen, wat handig is bij het plannen van je route.

 3. iOverlander
  iOverlander bevat informatie over kampeerplekken, wildkamperen, tankstations, en meer over de hele wereld. Het is handig voor avontuurlijke reizigers die buiten de gebaande paden gaan.

 4. GasBuddy
  Voor camperaars die op zoek zijn naar de beste prijzen voor brandstof. GasBuddy geeft actuele informatie over brandstofprijzen in de buurt en helpt je bij het vinden van goedkopere tankstations.

 5. Google Maps
  Een klassieker, maar nog steeds een belangrijke. Gebruik Google Maps voor het plannen van je route, het vinden van nabijgelegen voorzieningen en het verkennen van nieuwe gebieden.

 6. Waze
  Waze is een handige app voor realtime verkeersinformatie, flitsers en alternatieve routes. Het kan je helpen om efficiënter te navigeren, vooral tijdens drukke reisperiodes.

 7. Roadtrippers
  Roadtrippers helpt bij het plannen van je route en het ontdekken van interessante bezienswaardigheden langs de weg. Je kunt aangepaste routes maken op basis van je interesses en voorkeuren.

 8. Weather Underground
  Het weer is cruciaal tijdens een campervakantie. Weather Underground biedt gedetailleerde weersinformatie, waaronder uurlijkse voorspellingen en radarbeelden.

 9. CoPilot GPS
  CoPilot GPS is een offline navigatie-app die handig kan zijn in gebieden met slechte internetverbinding. Je kunt kaarten downloaden voor offline gebruik en gedetailleerde routebeschrijvingen ontvangen.

 10. WiFi Map
  Als je afhankelijk bent van internet, kan WiFi Map je helpen bij het vinden van gratis WiFi-hotspots in de buurt.

Voordat je op reis gaat, is het altijd een goed idee om te controleren of er nieuwe apps zijn uitgebracht of updates beschikbaar zijn voor bestaande apps, omdat het app-landschap voortdurend verandert.

Vergelijkbare berichten